Tapahtuu PenkkiSportin Facebook-sivulla

sunnuntai 29. tammikuuta 2012

Raportti futiksen sisähallista: Inter vei fanitaiston 100-0 - Tepsi pelin 0-1. Myös lentopalloa tuli seurattua.

Viikonlopun penkkiurheilut potkaistiin käyntiin osaltani jalkapallon Liiga Cupin avauspotkujen myötä perjantaina. Mikä olisikaan ollut hienompi tapa avata futiskausi 2012 kuin Turun derby vol 1. Facebookissa tapahtumasta nähdessäni hämmästyin pelipaikkaa, joka oli Javenture areena. Hetken tutkittuani minulle paljastui, että Turusta löytyy tätänykyä hieno täysimittainen sisähalli Impivaaran vanhan pienen sisähallin vierestä. Oli outoa etten ollut tästä tietoinen, vaikka itsekin futista pelailen.

Javenture areenalle lämpöä puhaltavat massiiviset koneet.
Halli oli hieno ja se tarjosi hyvät puitteet Liiga Cupin ottelulle. Vaikkei hallissa tavallisiin sisälämpötiloihin päästäkään, niin kyllä siellä oli huomattavasti mukavampi ottelua seurata kuin viime talvena Kupittaan ulkokentän laidalla. Meikäläiselle suuri pettymys puitteiden ja oheispalveluiden suhteen oli grillimakkaran puuttuminen valikoimista. Kahvi sentään oli hyvää, mutta makkaraakin olisin mielelläni maistanut. Makkaran lisäksi viime talvena Kupittaalla parempaa oli vain pelipaikan sijainti ja matsien ilmaisuus. 

Javenture areenan laidoille oli rakennettu yksirivinen katsomo ja toisessa päädyssä oli kaupungin siirrettäviä katsomoita. Näiden avulla hallin katsojakapasiteetiksi oli saatu järjestäjien ilmoituksen mukaan 400. Lippujen hinnat oli nostettu aika korkeiksi (norm. aikuinen 15 e) ainakin verrattuna viime vuoden ilmaisiin matseihin, mutta jonkunmoisen hinnan voi kyllä maksaakin, kun puitteet on noin hyvät. En tiedä oliko kyseessä protesti hinnoittelusta vai mistä oli kysymys, mutta Tepsin kannattajia ei hallissa ollut lainkaan. Tai siis ainakaan mitään virallista ja yhtenäistä kannattajajoukkoa. Interin kannattajat sen sijaan pitivät hallissa hyvää kannustusta läpi ottelun.

Hallin akustiikka oli hyvin outo, sillä hallin toiselta pitkältä sivulta komentoja jatkuvasti joukoilleen, ja useasti myös tuomaristolle, antaneen Rajamäen huudot tulivat korviin aivan kuin ne olisi kiekaistu ihan vierestämme. Ne kuului melkein paremmin kuin vieruskaverin huudot. Tämä johtuu varmaankin kaarihallin katon rakenteesta. Tuomarille purnaaminen oli välillä säälittävän runsasta - toivottavasti se ei tartu pelaajistoonkin.

Ottelu oli tasoltaan mielestäni hyvä vuodenaika huomioon ottaen. Uusista pelaajista Interin Daniel Antunez oli ylöspäin hyvä, mutta omassa päässä vasempana laitapakkina pelannut jenkki oli välillä vaikeuksissa Tepsin laitureiden kanssa. Interin kärjessä ensimmäisen kerran pelannut, ja kymppipaidan ylleen saanut, viime kaudella Jarossa loistanut Irakli Sirbiladze oli tehoton ja välillä näkymätönkin, mutta eiköhän hänestä kaudella ole runsaasti iloa. Pirteimmin uusista pelaajista esiintyi lähes heti vaihdosta kentälle päästyään ottelun ainoan maalin iskenyt Palloseuran Aleksi Ristola, jonka fyysisestä pelityylistä voi olla Tepsille paljon iloa vielä tulevalla kaudella. Hän oli minulle ottelun positiivisin yllättäjä.


Viikonloppuna lentopalloa Raisiossa 

Lauantai ja sunnuntai sujui hienosta ulkoilusäästä nauttimisen lisäksi lentopalloa seuraten. Lauantaina katsoin Kerttulan liikuntahallissa Raisiossa paikallisen Loimu ja Kokkolan Tiikereiden välisen Mestaruusliigaottelun ja sunnuntaina samassa paikassa naisten ykkössarjan ottelun Raision Urheilijat vastaan Kausalan Yritys. Molemmat olivat viihdearvoltaan hyviä viiden erän otteluita, mutta yleisöä saisi lentopallossakin käydä enemmän, sillä harrastajia on Turun seudullakin paljon. Lähtökohta pitäisi mielestäni kaikissa lajeissa olla se, että ainakin kaikki kynnelle kykenevät lajin harrastajat kävisivät otteluita seuraamassa, mutta tuntuu että siitäkin on nykyisin tullut enemmän poikkeus kuin sääntö.
Kuva: RaisU
Tuntuu että on kyseessä mikä laji hyvänsä, niin yleisön saaminen tapahtumiin on nykyisin haastavaa. Ihmisten vapaa-aika on kortilla ja kaikki ovat koko ajan kiireisiä tai vähintään "mukamas kiireisiä". Minä olen sitä mieltä että aikaa penkkiurheiluun riittää, kunhan sitä vain itse haluaa itselleen järjestää. Suuri vaikutus on myös tuttavapiirillä, sillä persuksille potkivan kaverin kanssa peliin lähtemisen kynnys on paljon pienempi kuin yksin. Joskus saattaa tosin ongelmana olla myös tiedonsaanti, sillä kaikki seurat / lajit eivät tunnu juurikaan panostavan markkinointiin eikä viestintään. Eikä edes nykyinen nettiaika ole minun mielestäni tuonut vielä hyvin toimivaa ratkaisua lajirajat ylittävään tapahtumamarkkinointiin. Kaupungeilla on tapahtumakalentereita, mutta niistä tiedonhaku on työlästä. Ehkä pitää itse alkaa kehitellä jonkinlaista penkkisporttikalenterin perustamista nettiin, jotta kaikkien urheilulajien tapahtumatiedot olisi löydettävissä helposti yhdestä paikasta...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti