Tapahtuu PenkkiSportin Facebook-sivulla

maanantai 4. kesäkuuta 2012

OMG! Hulluja nuo puolalaiset!


Olen käynyt elämäni aikana tuhansissa urheilu- ja ottelutapahtumissa, joten joukkoon on mahtunut sekä hyviä että huonoja. Viime viikonloppuna kohdalleni osuivat ensimmäiset ottelutapahtumat, joiden kuvailemiseen en oikein löydä sanoja.

Lentopallon Maailmanliigan otteluita pelattiin Puolan Katowicessä Spodek-nimisessä hallissa, joka vetää 11.500 katsojaa. Viikonlopun kaikki ottelut oli loppuunmyyty ja hallin punavalkoisuus-aste huiteli lähellä sataa prosenttia. Värien tunnustamisen lisäksi yleisö kannusti omiaan äänekkäästi - kovemmalla volumella mitä olen varmaan koskaan missään kuullut. Omien kannustamiseen ymmärrykseni vielä riittää, mutta ei siihen, että että Suomen ja Kanadan pelatessa halli oli täynnä ja kannustus todella kovaa.

Yleisön villitsemiseksi ottelutapahtumaan oli tuotu kaikenlaisia virikkeitä, jotka Suomessa tuntuvat usein turhanpäiväiseltä sirkukselta. Täällä ne vaan tuntuivat toimivan ja villitsevän katsojia. Hallissa oli mm. asiansa erittäin osaavat tanssitytöt, taukokilpailuja, rullaluistimilla liikkuvia nahkatakkikavereita, jotka ampuvat singoilla t-paitoja katsomoon, ilmalaivoja tauolla kiertämässä hallia, yms. yms. Hyvän fiiliksen kruunasi tietysti vielä asiansa erittäin hyvin osannut kuuluttaja ja dj.

Koska en kuitenkaan onnistu tunnelman kuvailussa kovin hyvin, lopetan sen tähän. Linkitän kännykkävideoista koostamani tunnelmavideon tähän, vaikka videonkaan välityksellä ei tietysti ihan aitoa kuvaa saa metelin tasosta. Kannattaa huomioida meininkiä katsoessa, että ensimmäisissä klipeissä on ottelun alkuun vielä 20 minuuttia aikaa. Hienossa urheilu- ja katsomokulttuurin maassa tullaan pelaamaan vähän ajan päästä myös jalkapallon EM-kisoja!


Maailmanliigakiertueemme jatkuu maanantaina kohti Brasiliaa. Aamulla käymme Puolassa joukkueen kanssa tutustumassa Auschwitziin ja sen jälkeen suuntaamme São Paulon kautta San Bernardo do Campoon, jossa pelit pelataan perjantaista sunnuntaihin. Joltain puolalaiselta tv-kanavalta tuli juuri sopivasti tänään dokumentti Gremion futisjoukkueen faneista (tai huligaaneista). Aika kovaa touhua tuntuu siinäkin maassa olevan katsomoissa. Katsotaan jospa ehtisin lentopallon lisäksi tutustumaan myös johonkin jalkapalloon liittyvään matkan aikana.

2 kommenttia:

  1. Onkohan vastaavaa palloilutapahtumaa ollut, missä Suomi pelaa ja täysi tupa kannustaa ilman kotijoukkuetta katsoja-aalloin? Ehditkö POL-BRA näkemään? Siihen päälle Auschwitz, niin saat matkailun äärielämykset samaan reissuun!

    VastaaPoista
  2. Eipä tule näin äkkiseltään mieleen. Näin hetken POL-BRA peliä livenä ja loput hotellilla tv:n kautta. Aika huikea matsi sekin. Ja huikea oli myös visiitti Auschwitziin. Pistin pojan hiljaiseksi.

    VastaaPoista