Tapahtuu PenkkiSportin Facebook-sivulla

perjantai 4. marraskuuta 2011

Viikonlopun sporttikattaus

PenkkiSportti-blogin avausviikonloppu korkattiin käyntiin jääkiekon mestiksen parissa. Kupittaan "monitoimihalliin" saapui vieraaksi Lempäälän Kisa. TuTossa alkoi viime kauden flopin jälkeen puhaltaa uudet tuulet ilmeisesti sekä omistaja- että markkinointipuolella. Otteluiden yhteyteen on kehitetty erinäisiä oheistapahtumia, joiden avulla koitetaan saada lisää väkeä lehtereille. Toivottavasti aktiivisuus palkitaan.  

Pyhäinpäivän aattoillan matsiin oli yleisöllä vapaa pääsy. Ilmeisesti hinnoittelu ei ole suomalaisen urheilun suurin ogelma, sillä lippuhintojen poistokin houkutti paikalle vain 2231 katsojaa. Lempäälästä oli saapunut pieni mutta ihan mukavan äänekäs kannattajaryhmäkin paikalle. Ottelun jälkeen näytti siltä, että eräällä vieraskatsojalla oli ilmeisesti jäänyt Turkuun saapumisen jälkeen "jalat bussiin". Tai sitten hän oli vain todella järkyttynyt siitä, että TuTo oli mennyt muokkaamaan perinteisestä maalibiisistään nykyaikaisemman version (tässä original, mutta päivitettyä en valitettavasti löytänyt vielä YouTubesta).

Vaikka Kupittaan halli ei ole enää se sama, jossa tuli itsekin todistettua TPS:n mestaruuksia joskus pikkupoikana isän kanssa, niin täytyy myöntää että sitä jotain siinä hallissa on yhä. Ehkä se on pelin "läheisyys" mikä tekee sen oikean ja käsin kosketeltavan Kupittaan tunnelman. Myös lihapiirakka oli lähes vanhan Kupittaan tasolla ja sen kyytipojaksi joi mielellään lähes paikallisen oluen (LaitilanWirvoitusjuomatehtaan Kukko).

Istuimme toisella penkkirivillä TuTon vaihtoaition takana ja siinä oli mukava seurata uuden päävalmentajan Kari Makkosen toimintaa. Tosin sai olla aika tarkkaavainen että huomasi Makkosella olevan jotain pelinaikaista toimintaa aitiossa. Ilmeisesti hän panostaa enemmän viestintään pukuhuoneessa. Istumapaikoillamme hyvän fiiliksen saamista helpotti aitiosta kantautunut hien haju. Hikihän ei sinäänsä haise hyvälle, mutta urheilutapahtuman lisämausteeksi se sopii kuin pullan tuoksu mummolaan. Ai niin, peli päättyi LeKille 1-2.

Tiedossa ainakin futsalia ja lentopalloa

Tulevan viikonlopun aikana ohjelmassa on ainakin miesten alimman mahdollisen tason futsal-matsi lauantain Halikon liikuntahallissa klo 16:00, jossa on tarkoitus mennä rajojen sisäpuolellekin. Ja sunnuntaina lentopallon Mestaruusliigaa (Loimu - Saimaa Volley) poikkeuksellisesti Naantalissa Maijamäen liikuntahallissa klo 17:00 alkaen. Viikonlopun sporttikattaukseen voi vapaasti ehdottaa lisäyksiä ja heittää kommentteja.



LinkkiVinkit:
Kari Virtanen RoPSin päävalmentajaksi (hyvä Piikkiö!)   > > >
PenkkiSportin kuvagalleriassa pari otosta TuTo - LeKi -ottelusta   > >>

2 kommenttia:

  1. Jussi Leppäsyrjä TS:ssä 5.11.2011:

    Action, not words!

    Jokin tässä yhtälössä ei nyt täsmää.
    TuTo on rummuttanut kesästä alkaen uutta tulemistaan. Se on järjestänyt parin
    kuukauden aikana enemmän lehdistötilaisuuksia kuin keskiverto NHL- joukkue koko
    kauden aikana. Erilaiset tempaukset ovat seuranneet toisiaan.

    Kaikki kunnia sille. On hienoa kun joku yrittää tosissaan.

    Jääkiekkoseuran ytimessä on kuitenkin aina itse joukkue. Jotta suuret sanat
    eivät kumisi tyhjyyttään, joukkueen on pärjättävä. Makeinkin kermakuorrutus
    happanee nimittäin nopeasti, jos itse peli yskii. Ja sillä saralla -
    kiekkoseuran ydinalueella - TuTolla on tällä hetkellä suunnattomia vaikeuksia.

    TuTo sanoo olevansa matkalla liigaan, mutta tällä menolla se on pikemminkin
    menossa Suomi-sarjaan. Suurella kohulla rakennettu joukkue on toiseksi
    viimeisenä, karsijan paikalla, 21 pistettä sarjakärkeä perässä.

    Sijoituksen suhteen mikään ei siis ole viime vuodesta muuttunut. Vain puheet
    ovat kasvaneet.

    Jotta teot vastaisivat puheita, TuTon pitäisi pikkuhiljaa alkaa voittaa myös
    pelejä.

    VastaaPoista
  2. Alimman divarin futsal-vääntö liukkaalla Halikon liikuntahallin parketilla kaksijakoisen ottelun jälkeen vierailijoille.

    FC Halikko 3 - BFB 2 4 - 7 (tauolla 4 - 2)

    VastaaPoista