Tapahtuu PenkkiSportin Facebook-sivulla

perjantai 4. marraskuuta 2011

Uusi blogi urheilun ilosanomaa levittämään

Olen koko ikäni ollut intohimoinen urheilun ystävä. Itsekin on tullut joitain lajeja nuorempana totisemmin harjoitettua, mutta nyttemmin enemmän tai vähemmän kaikki tavoitteellinen urheilu on vaihtunut harrasteluun ja totiseen penkkiurheiluun.

Penkkiurheiluni ei rajoitu vain tiettyihin lajeihin ja joukkueisiin, vaan olen muun muassa parin viimeisen kuukauden aikana seurannut paikanpäällä jalkapallon Veikkausliigaa ja naisten liigaa, futsalissa kaikkea I divisioonan ja alimman IV-divisioonan väliltä, lentopallossa miesten Mestaruusliigan lisäksi miesten I-sarjaa, naisten II-sarjaa ja miesten harrastesarjaa sekä  jääkiekossa SM-Liigan ja Mestiksen lisäksi II-divisioonaa ja niin edelleen. Ja nämä kaikki siis nimenomaan paikanpäällä, sillä urheiluhan on parasta paikanpäällä!

Penkkiurheiluni on pääasiassa keskittynyt asuinpaikkani vuoksi Turun seudulle. Turku on toiminut tämän vuoden Euroopan kulttuuripääkaupunkina, mutta Euroopan urheilukulttuurin pääkaupungiksi sitä ei voi kehua, vaikka jalkapallossa Turku onkin ristitty sentään Suomen pääkaupungiksi. Epäilen kylläkin että tämä urheilu- ja katsomokulttuurin puute on ongelmana kaikkialla Suomessa. Katsomoihin mahtuisi lähes kaikkialla lisää väkeä ja tunnelmaa.

Olenkin kaikissa näissäkin urheilutapahtumissa pohtinut että katsomoon mahtuisi enemmänkin väkeä ja tunnelmaa. Monilla lajeilla on ongelmana palstatilan puute valtamedioissa ja näkyvyyden saanti. Koska tykkään itse seurata lajeja paikanpäällä ja myös purkaa kokemuksiani näppäimistön kautta, niin päätin aloittaa tällaisen blogin rustaamisen. Ideani on siis kirjoittaa sekä ennakkoon että jälkikäteen kaikesta mahdollisesta urheiluun liittyvästä mihin jokapäiväisessä elämässäni törmään. Jonkun verran tulen varmasti kirjoittelemaan myös perinteisiä otteluraportteja, mutta pääasiallisesti pyrin löytämään otteluista jotain muuta kerrottavaa kuin tulokset. Tarkoitus ei siis ole haastaa TS:n urheilusivuja, vaan tarjota näkemyksiä eri näkökulmasta ja ehkä myös eri tapahtumista.

Lähettäkääpä siis minulle vinkkejä tapahtumistanne (penkkisport@gmail.com), niin koitan parhaan kykyni ja käytettävissä olevan ajan mukaan levittää sanaa tapahtumasta blogini ja muun sosiaalisen median kautta. Ja tietysti pyrin myös raahaamaan oman ruotoni katsomoon, jos se vain suinkin on mahdollista.

Viestitelkää, kommentoikaa, osallistukaa, haukkukaa, kehukaa, ideoikaa ja ennen kaikkea urheilkaa ja penkkiurheilkaa. Sana on vapaa!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti