Tapahtuu PenkkiSportin Facebook-sivulla

lauantai 19. marraskuuta 2011

Lentopalloa Turkissa ja excursio Turkin futisliigaan - Amen!

Tie on vienyt kesän tapaan taas työn ja lentopallon perässä vieraille maille. Tällä hetkellä olemme lentopallomaajoukkueen kanssa Turkin Ankarassa valmistautumassa ensi viikon Olympiakarsintoihin, jotka pelataan Kroatiassa. Matkustamme täältä suoraan Osijekiin karsimaan Lontoon Olympiapaikasta.

Lentopallon harjoitusmaaottelut täällä Turkissa eivät ole olleet mitään suuria yleisötapahtumia. Sen verran tyhjille lehtereille pelattiin, että ilmeisesti otteluita ei oltu mainostettu missään, koska nämä ovat vain karsintoihin valmistavia harjoitusmaaotteluita. Molemmat maaottelut päättyivät sini-valkoisten 1-3 voittoihin.

Puitteet täällä on kyllä hulppeat. Rakennuksessa jossa asumme toimii Turkin lentopalloliiton toimisto, Volley Hotel, Café de Volley, Turkin lentopallomuseo sekä harjoitus- ja pelihallit. Pelihalliin mahtuu isäntien mukaan yli 7000 ihmistä, mutta sitä en kyllä ihan usko. Tai sitten turkkilaisten tapa täyttää hallit on hieman erilainen kuin Suomessa - ja niinhän se taitaa ollakin. Halli ja kaikki muukin tässä rakennuksessa on kyllä ihan viimeisen päälle ja kaikki tämä on tehty vain ja ainoastaan lentoaplloa varten - Me like.

Meillä sattuu olemaan tänään päivällä sen verran aikaa, että päätimme tehdä joukkueemme tiedottajan kanssa mielenkiintoisen excursion turkkilaisen jalkapallon pariin. Hotellistamme 1,5 km päässä pelataan nimittäin Turkin liigan jumbotaistelu MKE Ankaragücü - Kardemir D.C. Karabükspor. Molemmat joukkueet on täysin vieraita ja ottelun taso suuri kysymysmerkki, mutta pakkohan tuota on lähteä fiilistelemään, kun nurkilla ollaan.

Matsia ei ole ainkaaan hinnalla pilattu, sillä aitioliput maksavat noin 4 euroa ja halvimmat katsomoliput ovat parin euron luokkaa. Ilmeisesti Turkissa on pienimuotoinen ero seurojen statuksissa ja hinnoittelupolitiikoissa, sillä kävimme eilen Turkin 2. suurimmassa ostoskeskuksessa AnkaMallissa ja siellä törmäsimme Fenerbachen, Besikstasin ja Galatasarayn fanikauppoihin, joissa oli ääretön määrä erilaisia fanituotteita ja hinnat ainakin pelipaidoissa melko
korkeat. Yllättävää näiden kolmen turkkilaisjätin kauppoihin törmäämisessä on se, että niistä yksikään ei ole täältä Ankarasta, vaan nämä kaikki ovat kotoisin Istanbulista, jonne on täältä matkaa 453 km. Vaikka jääkiekko on Suomessa kova juttu, niin en ole kyllä törmännyt Turussa Jokereiden fanikauppaan.

Toivottavasti selviämme ehjin nahoin futismatsista takaisin ja pääsen vielä raportoimaan matsin jälkeisiäkin fiiliksiä.. Löin tästä ottelusta vetoa - ja merkiksi laitoin tietysti poliittisesti korrektin ristin, jotta ei tule tuuletettua väärään aikaan, kun mehän ei tiedetä kenen katsomonosassa istumme.

LinkkiVinkit:
Olli Kunnarin haastattelu Turkista   >  >  >
MKE Ankaragücü   > > >
Ankara 19 Mayis Stadium   > > > 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti