Tapahtuu PenkkiSportin Facebook-sivulla

maanantai 20. helmikuuta 2012

Mestis käynnisti kevään playoff-rumban etuajassa

Rauhalliseen pyhäpäivään tuli Naantalin Tuhkamarkkoinoiden muikkujen nauttimisen jälkeen yllätysohjelmaa, kun parin vinkkauksen kautta korviini kiiri infoa illan lentis- ja kiekkotarjonnasta. Kun muu perhekin innostui vielä lähtemään mukaan, niin katsomot kutsuivat taas. Tarjolla oli jo kevään ensimmäisiä playoff-maistiaisia, vaikka kalenteri osoittaa vasta helmikuun puoliväliä. Syynä tähän lienee tulevat liigakarsinnat, joita ennen Mestiksen mestari pitää saada selville.

Sunnuntain penkkiurheilukiertue alkoi kuitenkin Raisiosta ja naisten kakkossarjaottelun seuraamisesta Kerttulan liikuntahallissa. Kyseisen sarjan otteluita jo muutaman tällä kaudella nähneenä illan ensimmäinen ottelu ei tarjonnut yllätyksiä, vaan ottelun nopeastikin muuttuvat ylä- ja alamäet olivat jo tuttua kauraa. Yleisöä Kerttulaan oli saapunut ihan mukavasti huonosta kelistä huolimatta. Kotijoukkue RaisU 2 voitti ottelussa Salon Viestin junnuista kootun joukkueen lukemin 3-0.

Kerttulasta matka jatkui Mestiksen playoff-otteluun TuTo - Sport Kupittaan OS/G-areenalle, jonka olisi tosin voinut edellisen perheen kanssa tehdyn matsireissun kokemusten perusteella nimetä myös OMG-areenaksi (lue aiempi blogikirjoitus). Tällä kertaa istumapaikan valintamme onnistui vähän paremmin kuin viimeksi. Tällä kertaa aiemman reissumme jälkeen sanansa syönyt vaimokin viihtyi matsissa paremmin. Kupittaalle oli saapunut ihan mukavasti katsojia, vaikka TuTo oli kokenut edellisenä päivänä vieraissa 7-1 murskatappion ja tällaisessa paras seitsemästä sarjassa toisen pelin merkitys ei vielä kovin suuri olekaan. Tai onhan se suuri, mutta mitään ei ole vielä kummallekaan katkolla ja varmuudella kotona pelataan vielä vähintään kerran kuluvalla kaudella. Taatusti myös hiihtolomalla ja huonolla kelillä oli merkityksensä yleisömäärään.

Heti hallille tultuani kuulin VIPin ulkopuolelle Juhani "Tami" Tammisen läpikäymät prinsiipit illan otteluun. Tamin tärkein prinsiippi oli se, että kun Sport pelaa selvästi Mestiksen nopeinta kiekkoa, niin TuTon pitää pystyä hidastamaan sitä fyysisellä pelillä. Tässä hän peräänkuulutti mm. Pasi Nielikäisen panoksen tärkeyttä. Noista prinsiipeistä tuli mieleeni, että siinähän olisi hyvä idea TuTolle heittää Tamin prinsiipit ihan julkiseksi kamaksi kaikille katsojille. Miksi ne pitää antaa vain VIPeille? Tällainen yleisöpalvelu voisi osaltaan kasvattaa TuTon yleisömääriä, vaikka kaikki eivät tietysti Tamista ja hänen esitystyylistään pidäkään. Olen muidenkin lajien kohdalla miettinyt toimisiko Suomessa sellainen käytäntö, että yleisölle tarjottaisiin ennen ottelun alkua jotain tämän tyylistä matsiennakkoa. Toimiessaan tämä voisi olla hyvä tapa houkutella katsojia pelipaikalle aikaisemmin, jolloin he varmasti käyttäisivät myös hallin palveluita hyväkseen.

edit. Kirjoittaja huolellisuutta! Taustatyöt pitäisi näköjään tehdä paremmin, sillä huomasin vasta tämän jo julkaistuani TuTon sivuilta ettei tuo ollut mikään VIP-esitys, vaan kaikelle kansalle tarkoitettu. Hyvä TuTo! Mielenkiintoista nähdä miten laajalti tuollaiset tulevat kiinnostamaan ihmisiä. Itse aion ainakin ensi kerralla osallistua.

Joukkueiden nimilistoja läpikäytyäni en voinut kuin ihmetellä miten huonosti TuTon kausi on sujunut ja miten Sport voi olla tämän otteluparin ennakkosuosikki. Vaikkei pelejä koskaan paperilla ratkaistakaan, niin jotain niidenkin pitäisi merkitä. Sportin joukkueesta tuttuja nimiä olivat vain KHL:ssäkin pelannut maalivahti Joni Puurula sekä TPS:stä tuttu Jussi Tapio. Muut olivat Mestistä vähemmän seuraavalle tuntemattomia suuruuksia. TuTon listalla sen sijaan liigapelureita vilisee useampiakin, kuten Nielikäinen, Antti Virtanen, Ville-Vesa Vainiola, Antti Reivonen, Kai Syväsalmi. Soittajat ovat hyvät, mutta jotenkin vain orkesterin yhteispeli ei ilmeisesti ole lähtenyt toimimaan parhaalla mahdollisella tavalla. En tiedä johtuiko se play off -jännityksestä vai mistä, mutta ottelun alku oli kotijoukkueelta hyvin hermostunutta pelaamista. Ensimmäisen viiden minuutin aikana altavastaajana otteluun lähtenyt kotijoukkue päästi vierailijat kokeilemaan 5 vs 3 ylivoimaa. Molemmat jäähyt tulivat vielä puolustuspäässä kiekon katsomoon laittamisesta. Onneksi sentään alivoimasta suoriuduttiin kunnialla, joka ehkä antoikin sitten jonkinlaista voimavaraa ja uskoa kotijoukkueelle. Ensimmäinen erä oli selvästi TuTon, mutta ottelun vanhetessa Sport alkoi painaa päälle yhä vahvemmin.

Maineeseensa nähden todella fiksusti läpi ottelun pelannut Nielikäinen koitti toisessa erässä herätellä kotijoukkuetta muutamalla hirmuisella puhtalla pommilla, mutta suurta piristysruisketta joukkue ei valitettavasti niistä kuitenkaan saanut. Kolmannessa erässä TuTo johti ottelua vielä 3-1, mutta muutamilla jäähyillä vierailijat päästettiin mukaan peliin. Vaasalaisten noustua jo 3-3 tasoihin oli hallissa läpi ottelun seissyt ja hyvin kannustanut pieni faniryhmä, jonka meteli peitti alleen kaikkien muiden kannustuksen - jos sitä nyt hallissa olikaan. Pikaisella silmäyksellä ei olisi edes erottnut missä on TuTon fanikatsomo, koska siellä kaikki istuivat penkeillään eikä meteliäkään juuri pidetty välillä pauketta pitänyttä rumpua lukuunottamatta. Juuri tällaisessa tilanteessahan oma joukkue kaipaisi kannustusta jopa läpi pelikatkojen!

Ottelu meni 3-3 tilanteessa jatkoajalle, jossa hyviä paikkoja oli kummallakin joukkueella. Lopulta vierailijat kruunasivat nousujohteisen iltansa ja pysäyttivät pelikellon aikaan 74.05 siirtyen ottelusarjassa 2-0 johtoon. Voitto vieraissa tiistaina nostaisi Turussa torstaina pelattavan matsin yleisömäärää mukavasti. Jos tiistaina tulee kolmas tappio, niin tie kohti välieriä alkaa olla sen verran kivinen, että joiltain turkulaisilta penkkiurheilijoilta saattaa usko loppua ja kodin lämpö houkutella Kupittaan kylmyyyttä enemmän. Toivotaan siis TuTolle menestyksekästä Vaasan reissua ja hyvää rähinää torstaina Kupittaalle!



P.S. Kupittaan lihapiirakka nakilla ei pettänyt taaskaan PenkkiSporttaajaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti