Tapahtuu PenkkiSportin Facebook-sivulla

sunnuntai 12. helmikuuta 2012

Löysä penkkiviikko takana, toivottavasti vilkkaampi edessä

Olipa löysä penkkiurheiluviikonloppu. Melkein oikein hävettää. No, onneksi jotain ajatuksia kirjoittelua varten on sentään tullut päähän paikallista ilmaisjakelulehteä luettuani.


Mutta mennään ensin keskiviikkoon ja Impivaaran jäähalliin, jossa pelattiin jääkiekon harjoitusottelu TPS:n C1-junioreiden ja naisten maajoukkueen, eli Naisleijonien, välillä. Ottelu oli osa Naisleijonien valmistautumista tulevaan EHT-turnaukseen ja kevään MM-turnaukseen. Yleisön seasta tihkuneiden sekalaisten tietojen mukaan edellisen kerran tällainen harjoitusottelu oli päättynyt Tepsin selvään yli 10 maalin voittoon. Pari päivää ennen Tepsin kohtaamista Naarasleijonat olivat harjoitelleet TuTon C-pojat nurin lukemin 7-2. Tepsi on kuulemma kuitenkin aivan eri tasoinen porukka kuin TuTo ja vastaa hyvin lähelle Naisleijonien tulevien MM-kisojen vastustajista Kandaa ja Yhdysvaltoja.


Minut tähän otteluun ajoi mielenkiinto nähdä miten aikuiset naiset (tosin en tiedä miten aikuisia Naisleijonat ovat) pärjäävät nuorten poikien kanssa. Täytyy todeta että ero fyysisyydessä ja mm. luistelunopeudessa oli yllättävän pieni. Mutta jonkun verran sitä kyllä oli ja sen vuoksi naiset olivat koko ajan alakynnessä. Ensimmäisessä erässä Naisleijonilla oli vain yksi kunnollinen hyökkäys/painostus eikä sekään päättynyt kunnolliseen maalintekopaikkaan. Kahden erän jälkeen hallilta lähtiessäni tilanne oli 2-0 Tepsille, eli Naisleijonat olivat onnistuneet puolustus- ja maalivahtipelaamisessa hyvin. Tämä lienee heidän taktiikkansa myös jenkkejä ja kanukkeja vastaan - tiivis puolustuspelaaminen ja muutamasta vastahyökkäyksestä tai ylivoimasta onnistuminen. Nyt noita hyökkäyspään onnistumisia ei kuitenkaan tullut, sillä ottelun lopputulos oli 3-0.


VG jäi vielä tsekkaamatta

Minua harmittaa vietävästi, että en päässytkään sunnuntaina seuraamaan Suomi-sarjan ottelua VG-62 - HCK, vaikka olin sitä pitkään suunnitellut. VG on uuden kotikaupunkini "edustusjoukkue" ja olisi mielenkiintoista nähdä millaisia sen ottelutapahtumat ovat. Paikallisista lehdistä olen saanut sentään seurata heidän edesottamuksia. Viime torstain Kaupunkiuutisten kolumnissa toimittaja Kai Saarto kirjoitteli mielenkiintoisesti VG:stä, sen kovista tavoitteista ja budjettivajeesta.


Pyrin pääsemään johonkin tämän kauden otteluun vielä paikalle katsastamaan VG:tä ja heidän ottelutapahtumiaan. Seuran kannalta on hienoa, että peräti kolme pelaajaa on siirtynyt tällä kaudella "ammattilaiskentille" (Mestis, Tshekki, Ranska), mutta niistäkään siirroista ei taida olla apua talouspuolelle. Näiden siirtojen ja Marco Tuokon liittyminen VG:n joukkueeseen on minusta jäänyt jotenkin hyödyntämättä täällä Naantalissa muutamaa pientä lehtijuttua lukuunottamatta. Pyrin kirjoittamaan markkinoinnillisestakin näkökulmasta sitten kun pääseen ottelutapahtumaan tutustumaan.


Maanantaina lentopalloa Raisiossa ja UrhoTV:llä


Maanantaina onkin edessä taas penkkiurheilua lentopallon parissa, kun Loimu kohtaa Mestaruusliigaottelussa oululaisen Sun Volleyn. Tämä ottelu näytetään myös UrhoTV:ltä, mutta urheiluhan on aina parasta paikalla nautittuna! Mutta kameroiden vuoksi pitää muistaa laittaa tukka hyvin. UrhoTV näyttää nykyisin talvella kiitettävän aktiivisesti lentopalloa ja koripalloa. TV-ryhmän seikkailuja voi seurata selostajan pitämästä Keikalla2012 -blogista.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti