Tapahtuu PenkkiSportin Facebook-sivulla

maanantai 7. toukokuuta 2012

Lentopallomaajoukkueella Olympiaunelma omissa käsissä

Uskoakseni lähes jokaisen urheilijan tavoite on päästä joskus kokemaan Olympialaisten tunnelma. Ja todennäköisesti unelma Olympiakatsomoon pääsemisestä kiiluu myös kaikkien penkkiurheilijoiden silmissä. Olympialaiset on megaluokan urheilutapahtuma, jonka fiilistä on vaikea koittaa kuvailla, joten en lähde siihen leikkiin lainkaan. Etenkään kun en ole itse sitä koskaan kokenut, vielä.

Suomen miesten lentopallomaajoukkueella on historiallinen sauma iskeä itsensä Olympialaisiin tällä viikolla Bulgarian Sofiassa pelattavassa karsintaturnauksessa. Edellisen kerran suomalainen palloilujoukkue on osallistunut Olympialaisiin 32 vuotta sitten! Ja tuokin oli takaportin kautta tapahtunut livahdus, kun jalkapallomaajoukkue pääsi Moskovan kisoihin mukaan. Karsintojen kautta edellisen, ja ainoan, kerran tiensä kisoihin selvittänyt palloilumaajoukkue oli koripallomaajoukkue, joka osallistui Tokion Olympialaisiin vuonna 1964.

Karsintasysteemi Olympialaisten lentopalloturnaukseen on erittäin sekava ja haastava etenkin eurooppalaisille. En viitsi edes yrittää avata sitä tässä, vaan jokainen voi yrittää tulkita tuota viereistä kuvaa. Tämän Olympiadin valmistautuminen alkoi jo neljä vuotta sitten, kun Suomi hävisi edellisten Olympialaisten karsintaturnauksen välierässä Espanjalle. Viime syksynä Suomi selvitti Euroopan Olympiaesikarsinnasta tiensä varsinaiseen karsintaturnaukseen voittamalla Kroatian Osijekissä Hollannin, Kroatian, Portugalin sekä Slovenian.

Viime viikolla Espanjan Guadalajarassa pelatut harjoitusottelut eivät luvanneet kovin hyvää, mutta harjoituspelit ovat harjoituspelejä ja tällä viikolla on edessä aivan erilaiset pelit. Euroopan ja maailman terävimmässä kärjessä, jonne Suomi on määrätietoisesti kivunnut, erot ovat niin pieniä, että päivän kunto ratkaisee joka pelissä. Kuka tahansa voi voittaa kenet tahansa. Siinä on sekä Suomen sauma että riski.

Tervetuloa jännittämään karsintaturnauksen otteluita Ylen ja maajoukkueen Facebook-sivun kautta.


LinkkiVinkit:
CEV / kisasivut: Official webpage > > >

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti