Tapahtuu PenkkiSportin Facebook-sivulla

perjantai 4. toukokuuta 2012

Blogin luonne muuttuu aavistuksen kesän ajaksi


Ehei, en ole sentään jäämässä kesäksi sapatille tai laiskistumassa riippumattoon löhöämään urheiluareenoiden sijasta, vaan olen lähtenyt viime kesän tapaan miesten lentopallomaajoukkueen matkaan (siis töihin). Työ tulee viemään minua taas kesällä ympäri maapalloa. Tarkoitukseni on raportoida kesän aikana mitä ajatuksia erilaiset urheilukulttuurit herättävät, luvassa on raportteja ainakin Espanjasta, Bulgariasta, Kanadasta, Brasiliasta, Puolasta sekä tietysti Suomesta.

Viime kesänä sain mahdutettua työreissuihin jonkun verran stadion ja fanishop visiittejä sekä yhden Turkin liigan futismatsin. Tekniikka & Talous -lehden (16.3.) katsomoelämys-juttua Turkin liigan futismatsista lukiessani muistui mieleeni tuo oma viime kesäinen vierailuni Turkissa Anaragücün kotiottelussa (kirjoitin visiitistä tässä blogitekstissä). Meidän penkkiurheilijoiden pitäisi muistaa aina ulkomaille matkustaessamme käydä aistimassa myös paikallista urheilukulttuuria - se on monesti melko erilaista kuin omamme. Ja monissa tapauksissa se on vielä erittäin huokean hintaista, kuten Turkissa sekä oman että ko. lehtiartikkelin kirjoittajan kokemuksessa.

Käynnistyvä kesä alkaa heti jännittävissä merkeissä, sillä meillä (eli miesten lentismaajoukkueella) on yhä saumat saavuttaa tavoitteena ja unelmana mielessä oleva paikka Lontoon Olympiakisoihin. Se olisi jättipaukku, ehkä jopa jytky, sekä suomalaiselle lentopalloilulle että koko palloilulle. Unelma joko käy toteen tai murentuu 8.-13. päivä toukokuuta (eli ensi viikolla) Sofiassa pelattavassa karsintaturnauksessa. Kahdeksan joukkueen turnauksen voittaja etenee Lontooseen, joten tie on kapea ja kivinen, mutta oikein luovimalla sen kautta on täysin realistista päästä kiviin kompastumatta maaliin. Sekä Olympiakarsintaturnausta että sen jälkeen pelattavaa Maailmanliigaa voi seurata Suomessa television kautta. Tässä on infoa Yleltä Olympiakarsinnasta!

Turun seudun urheilustakin tulen tietysti raportoimaan mahdollisuuksien mukaan ja tuossa vasemmalla sarakkeessa olevaa tapahtumakalenteria tulen päivittämään joka tapauksessa!

Hyvää urheiluhuumaista viikkoa lentopallon Olympiakarsinnan ja jääkiekon MM-turnauksen parissa! Nyt ei käytetä vähään aikaan mitään muuta kuin sinivalkoisia vaatteita!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti