Tapahtuu PenkkiSportin Facebook-sivulla

perjantai 13. huhtikuuta 2012

Viikonloppuna täyslaidallinen sporttia


Olen aiemmissa kirjoituksissani harmitellut talvilajien päättymistä ja hetkellistä penkkiurheilun hiljaiseloa Turun seudulla ennen kesälajien alkamista, mutta tuleva viikonloppu osoittaa että hiljaiselo on kyllä menneen talven lumien tapaan ihan menneen talven lumia. HIMin hyvän rokkibiisin sanoin "Join me".

Omalta osaltani viikonloppu käynnistyy mitä todennäköisimmin perjantaina kavereiden kanssa raveissa vieraillen. Taannoinen tutustumiskäynti Metsämäkeen aiheutti siis pienen ravikärpäsen puraisun. Hevoset sinällään eivät minua juurikaan kiinnosta, mutta vedonlyönti ja anniskelukatsomo tekevät hommasta viihdyttävää.

Lauantaina ja sunnuntaina on tarjolla todelliset härkäpäivät penkkiurheilun ystäville, joten istumalihakset ovat kovilla. Viikonloppu alkaa lauantaina jo klo 10, kun Ruskotalolla pyörähtää käyntiin D-tyttöjen lentopallon AM-finaalit. Siellä olisi tarkoitus käydä jossain vaiheessa päivää katselemassa - ehkä mitalipelien aikaan iltapäivästä. Lauantaina olisi myös vähän eksoottisempia otteluita tarjolla, sillä klo 11 pelataan Parkin kentällä aussifutiksen treenimatsi, kun turkulainen Dockers saa vastaana ruotsalaisen Bromma Vikingin. Vähän samantyyppistä rytkettä ja pauketta on tarjolla Raision Kerttulassa klo 15, kun Raisio Oakmen saa jenkkifutiksen treenimatsissa vastaansa niin ikään ruotsalaisen Eskiltuna Sharkin.

Sunnuntaina Turun seudun urheilunystäviä hellitään sekä finaali- että avausottelulla. Finaalia on tarjolla Salohallissa klo 15:30, kun lentopallon Mestaruusliigan loppuhuipennusta evakossa pelaavat Hurrikaani-Loimaa ja Vammalan Lentopallo aloittavat finaalisarjan. Myös Turussa on evakkomeininkiä, kun TPS saa Veikkausliigan avausottelussa vastaansa MyPan. Ottelu pelataan poikkeuksellisesti Urheilupuistossa Paavo Nurmen Stadionilla, koska Veritas Stadion on remontissa pitkälle kesäkuuhun.

Vaikka kevään ratkaisupelit ovat sujuneet pääsääntöisesti mollivoittoisesti Turun seudulla, niin saattaa kotinurkille olla vielä tulossa SM-kultaakin tänä keväänä. Tässä jahdissa ovat mukana vielä TPS:n salibandyn A-juniorit, jotka kamppailevat finaaleissa Happeeta vastaan. Ensimmäinen osaottelu päättyi torstaina Turussa turkulaisten 5-8 -tappioon. Toinen ottelu pelataan lauantaina Jyväskylässä ja kolmas ja mahdollisesti jo ratkaiseva ottelu Caribia Areenalla Turussa keskiviikkona. Penkkisporttaajankin on tarkoitus löytää tiensä paikalle tuohon otteluun.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti