Tapahtuu PenkkiSportin Facebook-sivulla

perjantai 2. elokuuta 2013

Sunnuntaina kaikki kannustamaan Turku-Pesistä


Tasa-arvo on hieno asia, mutta urheilussa se ei toteudu täysimääräisesti kovinkaan monessa lajissa, ainakaan palloilulajeissa. Harvoja poikkeuksia kotimaassa ovat pesäpallo ja lentopallo, joissa naisten pääsarjat ovat panostuksiltaan ja näkyvyyksiltään täysin verrannollisia miesten vastaavien kanssa. Tasa-arvo ei kuitenkaan ole syy siihen että aion mennä tulevana sunnuntaina ensimmäisen kerran tänä kesänä seuraamaan Turku-Pesiksen kotimatsia paikanpäälle.
 
Kävin viime vuonna ensimmäistä kertaa eläessäni Turku-Pesiksen matsissa ja kuten tuosta visiitistä kirjoittaessani totesin, niin viihdyin Kupittaan pesis-stadionilla oikein hyvin (Täyslaidallinen pesistä ja Pelipäivä-dokumenttiarvostelu). Tänä kesänä olen kuullut useista eri lähteistä vielä lisää positiivista palautetta Kupittaan suunnalta. Enkä ainoastaan viime viikonlopun osalta, jolloin Turku-Pesis houkutteli pesis-stadionille enemmän katsojia (1842) kuin FC Inter Veikkausliiga-otteluunsa muutaman sadan metrin päähän (1093).
 
Okei, tuossa pelissä oli paljon pesisleiriläisiä, mutta so what? Tällaisilla tempauksilla edistetään lajikulttuuria tarjoamalla nuorille huipputason peliä ilmaiseksi ja lisäksi saadaan aikaiseksi parempi tunnelma, jolloin myös maksavat asiakkaat viihtyvät paremmin. Turku-Pesis on tehnyt muitakin hyviä tempauksia tällä kaudella, kuten esim. osallistunut suunnistuksen Venlojen viestiin ja ollut sosiaalisessa mediassa aktiivinen (vielä kun heidät saisi Twitteriin). Yritystä ja meininkiä pesis-buumin sytyttämiseksi siis tuntuu olevan.
 
Minä ainakin suuntaan siis Kupittaalle tulevana sunnuntaina, kun Turkuun saapuu vierailemaan Mansen Räpsä. Tämä joidenkin mielestä vähän humoristisesti nimetty tamperelaisjoukkue nousi täksi kaudeksi pääsarjaan ja taistelee tällä hetkellä Turku-Pesiksen kanssa suunnilleen samoista sijoista. Turku-Pesiksellä on jäljellä kolme runkosarjan ottelua ja sijoitus on tällä hetkellä 10. 19 pisteellä. Tamperelaisten räpsät ovat pelanneet yhden ottelun vähemmän ja keränneet kaksi pistettä turkulaisia enemmän. Räpsä on tällä hetkellä sijalla 8., joka on käsitykseni mukaan viimeinen pleijareihin oikeuttava sija. Turku-Pesis saa runkosarjan päätöskierroksilla vastaansa vielä Mansen Räpsän lisäksi Jyväskylän (3.) ja Viinijärven (11.), joten Manselta ja Viinijärveltä pitäisi ainakin pisteet napata.
 
Minä koitan antaa tukeni sekä Turku-Pesiksen pleijaripaikan metsästykseen että pesis-buumin rakentamiseen puffaamalla tätä tulevaa matsia ennakkoon omien kanavieni kautta sekä myös raportoimalla siitä jälkikäteen. Lupaan ottaa myös mahdollisimman monta kaveria mukaani Kupittaalle viihtymään. Kannustetaan yhdessä turkulaiset naispesäpalloilijat Superpesiksen puolivälieriin!
 
 

5 kommenttia:

  1. "... käsitykseni mukaan viimeinen pleijareihin oikeuttava sija". Eikös käsitys kannattaisi tarkistaa, ennen kuin sitä tällaisessa yhteydessä jakaa?! Ei kauan kestäisi.

    VastaaPoista
  2. Tsekkailin asiaa Superpesiksen kotisivuilta, mutta en saanut 100% varmuutta asiasta, joten minusta oli parempi kirjoittaa näin. Minulle ei auennut miksi sijoille 10. ja 11. pelaavat pelaavat jonkun sijoituspelin vielä. Onko sinulla parempaa tietoa?

    VastaaPoista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  4. Runkosarjan sijoilla 1-8 olevat joukkueet pelaavat pleijarit eli puolivälierät jne.

    Runkosarjan sijoille 10-11 sijoittuneet joukkueet pelaavat keskenään ('alemmat pudotuspelit') sarjapaikan säilyttämisestä (kaudelle 2014); ottelusarjan voittaja säilyy Superpesiksessä; häviäjä karsii Ykköspesisjoukkuetta vastaan ensi kauden sarjapaikasta.

    Kts. Naisten Superpesiksen sarjaohjelma: putoaminen ja nouseminen:

    http://www.pesis.fi/superpesis/naiset/sarjaohjelma/#token-4196946

    VastaaPoista