Tapahtuu PenkkiSportin Facebook-sivulla

tiistai 30. heinäkuuta 2013

Unikekona hölkkäilty - mitä seuraavaksi?

Pahoittelut blogin perimmäisestä aihepiiristä (penkkiurheilu) lipsumisesta, mutta sallittakoon tämä, koska kuitenkin urheilusta/liikunnasta on kyse.


Ennakkoon hehkuttamani Naantalin Löylyn järjestämä Unikeon aamuhölkkä (lue ennakkokirjoitus) täytti odotukset viime lauantaina. Edes DBTL-meiningeissä hengaileminen lähes puoleen yöhön asti ei laskenut sitä fiilistä, kun kello pirahti lauantaina 4:30 soimaan.


Kuva: Naantalin Löyly
Osallistujia oli kauniina kesäaamuna jalkeilla noin 100. Tämä on kuulemma ollut viime vuosina aika normaali taso, mutta vuodesta 1980 asti järjestetyn tapahtuman kultavuosina (1982-1984) lähtöviivalla on ollut jopa yli 400 kuntoilijaa. Toivon että ensi vuonna väkeä lähtisi mukaan tätä vuotta enemmän, sillä mitä enemmän samanhenkistä väkeä on paikalla, niin sen nautinnollisempaa hölkkäily on, vaikka yksilösuorituksesta onkin kyse.


Itse lenkki oli minulle osittaista tervanjuontia, koska jalat tuntuivat olevan vielä peiton alla, vaikka keho olikin pystyssä. Siitä huolimatta oli mukava kiertää heräilevän aurinkokaupungin katuja jo ennen kukonlaulua, koska se on niin normaalista poikkeavaa. Ainakin minulle.


Maalivaatteen alittamisen jälkeen kroppaan ja mieleen saadun hyvän olon lisäksi käteen iskettiin mitali. Talkoolaiset tarjosivat janoisille mehua ja nälkäisille banaania. Koska tämä Unikeon aamuhölkkä järjestetään nimensä mukaisesti Unikeonpäivänä, niin Naantalin ranta oli täynnä väkeä jo heti aamutuimaan. Monet olivat pukeutuneet teemaan sopivasti yöpukuun. Siirryin itsekin katsomaan valtakunnan virallisen Unikeon herättämistä.


Aikainen herätys ja Sport Trackerin mukaan 10,08 km taivallus olivat saaneet mahan sen verran kurnimaan, että Unikeon herättämisen jälkeen suuntasin vielä Naantalin Rantaravintolaan aamupalalle. Yöpukuihin pukeutunut henkilökunta tarjosi hyvän vastineen 8,5 euron hinnalle.


Tämä aamun aloitus oli niin mukava, että olen mitä suurimmalla todennäköisyydellä taas ensi vuonna mukana tässä tapahtumassa. Ja nyt pohdin jo mielessäni mihin vastaavan tyyppisiin tapahtumiin voisin osallistua tässä välillä. Onko jollain hyviä ideoita mukavista massakuntoilutapahtumista – joko extreme-henkisistä tai vaikka vähän tavallisemmistakin?


Halusin linkittää tähän loppuun vielä jonkun aiheeseen sopivan videon. Tiukan väännön jälkeen Johnnyn biisi Ihana aamu vei niukan voiton Jonne Aaronin biisistä Ihanaa elämmää, joten olkaapaä hyvät.


Tässä vielä kuvia tapahtumasta ja tulokset.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti