Tapahtuu PenkkiSportin Facebook-sivulla

sunnuntai 11. elokuuta 2013

Lisää tällaisia tempauksia, kiitos! Super Match


Eilinen Super Match oli minun mielestäni erittäin hieno urheilutapahtuma. Tällaisia tarvitsemme lisää Suomeen! Jos joku vielä väittää joko omalla nimellään tai nimimerkin takaa foorumilla että tällaisista tapahtumista ei ole hyötyä suomalaiselle urheilulle, niin toivon näkeväni erittäin hyvät perustelut, jotta voisin edes vähän ymmärtää näitä ihmisiä. Samaten toivoisin kuulevani järkiperusteluita niiltä torvilta, jotka buuasivat kun Super Matchin Suomeen järjestänyt Hjallis Harkimo tuli palkitsemaan ottelun parhaita pelaajia.
 

Stadionin ulkopuolelle oli rakennettu mukavaa oheistapahtumaa, kuten esiintymislava bändejä varten, pelialue lapsille, anniskelualue aikuisille pöytäjalkapalloineen, yms. Stadionille saapuessani ilmassa oli suuren urheilujuhlan tuntua, vaikka kyseessä tosiaan oli harjoitusottelu.
Stadion oli täpötäynnä urheilun ystäviä, eli myös potentiaalisia Veikkausliigan katsojia, ja tunnelma nousi ottelun aikana ihan hyväksi, vaikka oman suosikkijoukkueensa kirmaamista nurmella katsoneet kuuluivat varmasti vähemmistöön. Suurimmalle osalle katsojista oli todennäköisesti aika yhdentekevää kumpi joukkueista voiton nappaa. Arsenalin päädyssä oli paljon heidän fanejaan, mutta Cityllä ei ollut missään kunnollista omaa fanikatsomoaan, vaikka sellainen oli käsittääkseni heille varattu. Muutenkin Arsenalin paitoja ja huiveja käveli vastaan paljon Cityn vastaavia enemmän. Ottelu itsessään ei ollut tempoltaan huipputasoa, mutta minä en ainakaan sitä odottanutkaan, koska kyseessä oli viimeinen harjoitusottelu ennen viikon päästä alkavaa Valioliigaa. Se oli mukavaa että hienoja maaleja nähtiin kuitenkin neljä kappaletta. Maalipaikkansa paljon tehokkaammin käyttänyt Arsenal voitti ottelun lukemin 3-1.
 
Super Match houkutteli Helsingin Olympiastadionille peräti 39.216 katsojaa, mikä on nyky-stadionin uusi yleisöennätys. Siinä on siis hyvä haaste Palloliiton markkinointiosastolle sekä Huuhkajille tulevia maaotteluita ajatellen. Toki tämä ottelukin oli hyvin poikkeuksellinen, mutta kyllä sitä myös markkinoitiin aktiivisesti. Suomalaisyleisö intoutui pelin aikana tekemään aaltojakin. Ne kiersivät komeasti ympäri täpötäyden stadionin lehtereitä. Uskon että moni paikalla ollut pikkupoika sai jonkun asteisen penkkiurheilukärpäsen pureman.


Ottelun päätyttyä Arsenalin suomalaiset sukujuuret omaava Carl Jenkinson kiersi yksin koko stadionin kiittämässä yleisöä hienosta tapahtumasta. Uskon että Jenkinsonille tämä ottelu oli paljon enemmän kuin yksi harjoituspeli muiden joukossa.
 

Tänään Suomessa ei pelata harjoitusotteluita, mutta Veikkausliigaa pelataan viidellä paikkakunnalla. Eli jaossa on 15 tärkeää sarjapistettä. Oletan että kaikki Super Matchia kritisoineet osoittavat tänään lojaalisuutensa kotimaiselle jalkapalloilulle ja tänään lyödään yleisöennätyksiä useammallakin paikkakunnalla. Itse suuntaan tutusti Veritas Stadionille katsomaan Interin ja HJK:n välistä Super Matchia.

 
 

6 kommenttia:

 1. Olet väärässä.

  VastaaPoista
 2. Hetkinen, lukeeko minun vaimonkin tätä blogia? Tuo kommentti sopisi nimittäin täydellisesti hänenkin suuhun. ;)

  VastaaPoista
 3. Olipa paska kirjoitus.
  Ja miten palloliitto ottaa haasteen vastaan, kun uefa ei anna myydä noin paljon lippuja. Haista vittu miehuora

  VastaaPoista
 4. Kiitos asiallisesta palautteesta ja perusteluista.

  VastaaPoista
 5. Olipas pumpulimainen kuva tapahtumasta, ja osoittaa miten vähään täällä ollaan tyytyväisiä. Itse jäin kaipaamaan:

  - Jotain muuta kuin itkettävän ja säälittävän rajamailla olevaa fanituotemyyntiä. 1 koju jossa 3:n juosten kusten tehdyn tuotteen valikoima, vaikka molemmilta joukkueilta löytyy virallisesta kaupasta vaikka mitä. Moni olisi varmasti ostanut jotain muistoa matsista, mutta tarjolla ei ollut kuin kaljaa. Sponsoriko kielsi oheistuotemyynnin joukkueilta, vai eikö vaan viitsitty järjestää?

  - Jotain muuta lapsille suunnattua kuin 5x10 alkeellinen leikkifutiskenttä. Ihan oikeasti, eikö tätä parempaan pystytty? Vai oliko vain se kaljanmyynti tärkeää?

  - Edes pienenpientä panosta joukkueilta yleisön suuntaan. Jenkinson kiersi kiittämässä, 3 muuta pelaajaa vähän alusta, loput menivät suorinta tietä bussiin ja "fuck out of here". Moni idoleitaan jonottanut lapsi odotti enemmän. Ymmärrän, ettei pelaajia välttämättä kiinnosta. En ymmärrä, ettei järjestäjiä kiinnosta.

  VastaaPoista
 6. Hyviä pointteja! Fanituotepisteessä en käynyt, mutta huomasin että siellä kyllä tosiaan sellaisia oli. Lapsille olisi toki voinut olla enemmänkin tekemistä.

  Muutamia muitakin pointteja jäi tuossa rapsassa ruotimatta:
  - Olut oli vielä kohtuullisen hintainen (iso tölkki 7 e), mutta kisamakkaran hinta oli naurettavan korkea (3,5 e). En maistanut.
  - WC jonot olivat puoliajalla aivan tolkuttoman pitkät. Onkohan stadionin rakentamisen aikaan ihmisillä ollut paremmat rakot?
  - Twitterin päivittäminen pelin aikana jäi haaveeksi. Mutta tuo taitaa olla nykyisin ikuinen ongelma massatapahtumissa, kun kymmenettuhannet ihmiset käyttää laitteitaan samaan aikaan.

  VastaaPoista