Tapahtuu PenkkiSportin Facebook-sivulla

torstai 30. toukokuuta 2013

Lentopallon Maailmanliiga starttaa – huippupelejä Helsingissä ja Tampereella

Kansainvälisen Lentopalloliiton FIVB:n huipputuote, Maailmanliiga, käynnistyy tulevana viikonloppuna. Suomen miesten lentopallomaajoukkue on mukana yhdeksättä kertaa ja on tällä kertaa lähempänä lopputurnauspaikkaa kuin kertaakaan aiemmin – kiitos FIVB:n pelisysteemiuudistuksen.

Suomi pelaa lohkossa C Kanadan, Portugalin, Hollannin, Etelä-Korean ja Japanin kanssa. Suomi kohtaa kotikentällään kahdesti Portugalin, Kanadan ja Hollannin ja vieraissa Etelä-Korean ja Japanin. Lohkon voittaja pääsee Argentiinassa pelattavaan lopputurnaukseen. Lohkoihin A ja B on sijoitettu world rankingin perusteella kaikkein suurimmat ennakkosuosikit ja näistä kummastakin lohkosta pääseekin finaaliturnaukseen kaksi parasta joukkuetta. Karsintapeikko on vain Suomen lohkon joukkueiden kintereillä, mutta Suomella ei kaiken järjen mukaan pitäisi olla mitään huolta siitä.

Suomi lähtee ensimmäisen kerran Maailmanliigaan kotimaisen päävalmentajan johdolla. Ensimmäisellä visiitillä 1993 puikoissa oli Platonov ja vuodesta 2006 alkaneen yhtäjaksoisen putken aikana Berruto ja Castellani. Suomalainen tiedotusvälineistö näyttää rakastavan Tuomas Sammelvuota kovasti. Ja ihan syystä tykkääkin. ”Köpi” on erinomainen mediapersoona ja varmasti yhteinen äidinkielikin helpottaa joidenkin toimittajien kohdalla juttujen tekemistä.

Lentopallomaajoukkue on näkynyt ja kuulunut Maailmanliigan kynnyksellä todella paljon eri medioissa. On ollut monenlaisia ohjelmia ja haastatteluja televisiossa eri kanavilla, Yle Puheen keskusteluiltaa, lehtijuttuja, sähinää somessa ja jos vaikka mitä. Pitipä Radio Novan EL Crew -aamushown Tuomas Embuskeen mennä jopa try outille maajoukkueen aamuharjoituksiin Kisakallion Urheiluopistolle lähetystä tekemään, mutta suosikkijuontaja jänisti haasteesta viime metreillä.

Kaikki Suomen ottelut lähetetään UrhoTV:llä ja kaikki kotiottelut on lisäksi kuunneltavissa ilmaiseksi Yle Puheen -radiotaajuuksilta. Parasta lentopallokin on tietysti paikanpäällä, joten tässä otteluohjelma:

31.5. ja 1.6. 18:30 Suomi–Portugali, Helsingin jäähalli – OSTA LIPUT
28. ja 29.6. 18:30 Suomi–Kanada, Hakametsän jäähalli Tampere – OSTA LIPUT
5. ja 6.7. 18:30 Suomi–Hollanti, Hakametsän jäähalli Tampere – OSTA LIPUT

Huikeita Maailmanliiga-fiiliksiä muutaman vuoden takaa:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti