Tapahtuu PenkkiSportin Facebook-sivulla

lauantai 11. elokuuta 2012

Sunnuntaina tarjolla Turun derby 2012 1/3


Turkua on jo jonkun aikaa kutsuttu Suomen futispääkaupungiksi, ainakin turkulaisten itsensä toimesta, mutta tällä kaudella ei ole ollut vielä sitä suurinta herkkua tarjolla. Toki turkulaisia hemmoteltiin jo Euro-tunnelmalla, mutta suurimman pöhinän aikaansaavia derbyjä ei ole tällä kaudella vielä koettu.

Syy derbyttömyyteen on ollut kevätkaudella tehty Veritas Stadionin kenttäremontti. Viranomaiset olivat, ehkä ihan aiheesta, sitä mieltä, että Paavo Nurmen Stadionilla ei voida pelata kiihkeitä paikallistaisteluita turvallisesti. Asiasta kirjoitti toukokuussa mm. Ilta-Sanomat.

Paikalliskamppailut ovat olleet turkulaisen futiksen kauden odotetuimpia tapahtumia jo vuosien ajan. Derbyt saavat aina paljon väkeä liikkeelle ja tunnelmakin on kohdillaan. Toivotaan että sunnuntaina 12.8. pelattavaan kauden 2012 ensimmäiseen derbyyn saadaan katsomot pullolleen väkeä ja tunnelma kuvainnollisesti kattoon, vaikka Turun futispyhätössä taivasalla istutaankin.

Tämän kauden kolmen derbyn sijoittaminen loppukauteen ei ole penkkiurheilijan kannalta lainkaan huono asia. Veikkausliigan sarjataulukossa on todella tasaista, mikä nostaa derbyjenkin panosta entisestään. Sunnuntaina voittamalla TPS nousisi sarjassa neljänneksi hengittämään kärkikolmikon niskaan ja Inter taas vankistaisi asemaansa sarjataulukon kärjessä.

Toivotaan viihdyttävää, maalirikasta ja tunnelmallista futis-iltaa Veritas Stadionilla tämän Olympilaisten päättäjäisviikonlopun kruunuksi. Derbyä ennen pitää viritellä tänään illalla kisastudio kuntoon, sillä tiedossa on erittäin mielenkiintoinen miesten keihäsfinaali. Pidetään peukkuja suomalaisille - yllätyssauma on olemassa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti