Tapahtuu PenkkiSportin Facebook-sivulla

tiistai 10. tammikuuta 2012

Tikat jäi näkemättä, mutta kannujen nostelun sentään bongasin

Tikkakisasta tuli hutikuti
Viime viikonloppuna minun oli tarkoitus seurata lentopallon lisäksi ensimmäistä kertaa elämässäni darts-kisaa paikanpäällä, mutta valitettavasti työeste vesitti tämän hienon suunnitelman ja viikonlopun penkkiurheilusta tuli yksipuolinen.

Perjantaina matkustin Vammalaan, tai nyttemmin oikein sanottuna Sastamalaan, katsomaan lentopallon Mestaruusliigaottelua Vammalan Lentopallo vs Raision Loimu. Vammalaan on rakenteilla uusi liikuntasali ja täytyy kyllä todeta että se tulee tarpeeseen. Nykyinen sali ei todellakaan ole suunniteltu nykypäivän pääsarjaurheiluun. Itse sali on matala, pimeä ja muutenkin ahdas. Tämän lisäksi katsomotilat ovat ahtaat ja huonot ja yleisöpalvelutilat ovat olemattomat. Toivotaan uuden hallin valmistuvan pikaisesti, sillä innostusta Sastamalassa tuntuu olevan. Uusi halli tuonee hyviä uusia mahdollisuuksia VaLePalle.

Itse ottelussa kotijoukkue oli innokkaan kotiyleisönsä edessä voitokas. Ottelun ensimmäiset  kaksi ja puoli erää olivat tasaista pelaamista, mutta sen jälkeen kotijuokkue karkasi lopullisesti voittoon. Vierasjoukkueen kannattajia matkusti seuran järjestämällä yhteiskuljetuksella peliin omiaan kannustamaan vähän yli 20.

Lentopallon Cup-mestarit ratkottiin Vantaalla

Energia Areena ja ISS stadion
Cup-finaaleille oli valittu todella hienot olosuhteet, sillä Vantaan Energia Areena on varmaankin yksi Suomen hienoimmista sisäpalloiluhalleista. Toivottavasti Turun palloiluhallia suunnittelevat tahot käyvät Vantaalla excursiolla ennen päätöksiään. Hallissa on selkeästi pohdittu yleisön viihtymistä, sillä ravintolatilatkin olivat toimivat ja riittävän isot, pehmustetut penkit hellivät pakaroita ja katsomoita oli areenalle tyypillisesti joka puolella kenttää. Kahviopisteiden sijainti oli ainoastaan huonosti mietitty, koska niiden jonot sumputtivat aulatilan hankalasti.

Komean Energia Areena vieressä oli itseltäni jo unholaan jäänyt ISS-jalkapallostadion, joka tuli joitain vuosia sitten kuuluisaksi kohujoukkue AC Allianssin kotiareenana. Tosin sen nimi taisi olla silloin jotain muuta. Ainakin ohi ajaessa näytti siltä että siitä saisi yhä joku liigaporukka todella hyvän kotiareenan itselleen. Katsomotilaa oli kentän kolmella sivulla ja neljännen sivun, tai siis toisen päädyn, rajasi mäki ja metsä. Stadion on siis areenamainen mitä monet suomalaiset kentät eivät ole. Wikipeidan mukaan stadionille mahtuu 4600 katsojaa, mikä riittäisi nykyisellään hyvin Veikkausliigaporukoille. 
Lentisfinaaleissa tuulettelemaan pääsivät Tampereen Isku-Volley ja LP Viesti Salosta. Miesten finaalissa joukkueiden kannattajaryhmät olivat  pääluvultaan melko tasaväkiset, mutta äänen määrässä tamperelaiset olivat selvästi pohjoisen väkeä edellä. Liekö pitkä matka väsyttänyt rovaniemeläisen Lakkapään kannattajat, sillä he vain heiluttivat lippujaan flegmaattisesti aikalisillä eikä todellisesta kannustuksesta ollut tietoakaan. Naistenkin finaalissa kannattajaryhmien väkimäärä oli suunilleen samaa luokkaa, mutta tässä finaalissa kannustus oli tasaväkistä ottelun tapaan. Ehkä viestiläiset olivat kuitenkin vähän edellä orpolaisia. Siis myös katsomossa.

Saapa nähdä mitä penkkurheilukokemuksia alkava viikko tuo taas tulleessaan.. Vinkejä saa edelleen heittää tänne kommentteihin tai sähköpostilla penkkisport@gmail.com. Nähdään katsomoissa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti