Tapahtuu PenkkiSportin Facebook-sivulla

perjantai 23. maaliskuuta 2012

Siinäkö se kevät oli? Pelastaako edes telkkari?

Urheilutalven huipentavaa kevättä käsittelevästä blogikirjoituksestani on aikaa vain kahdeksan päivää, mutta jo nyt tuntuu siltä että kevät meni jo. Turun seudun joukkueista TPS putosi jääkiekossa säälipleijareissa Oulun Kärppiä vastaan ja lentopallossa Raision Loimu putosi puolivälierissä runkosarjan voittaja Hurrikaanin edetessä välieriin.

Onneksi jalkapallo tekee jo tuloaan, mikä tietää kevään kääntymistä jo kesään. Liiga Cupissa molemmat turkulaisporukat ovat esiintyneet lupaavasti. Inter eteni jo välieriin ja TPS yrittää samaa puolivälierässä MyPaa vastaan tänään. Turkulaiset eivät kohtaa välierissä, joten täkäläisittäin unelmafinaali on mahdollinen. Jos sellainen toteutuu, niin sitä pitää ehdottomasti lähteä katsomaan.

Kun liveurheilun tarjonta on tällä hetkellä vähän rajatumpaa, niin olisi mukava seurata urheilua edes televisiosta. Valitettavasti se ei ole juurikaan mahdollista nykyisin ilman maksukanavia. Kirjoitin aiemmin blogissani tästä aiheesta osana urheilukulttuurinkehittämistä

Vaikka nykyiset kanavat UrhoTV ja Yle etunenässä hoitavat televisiointeja suhteellisen hyvin, niin toivon että jollain aikataululla Suomeen tulisi maksuton urheilukanava. Minusta tällainen sopisi hyvin vaikkapa Ylen alaisuuteen (edellyttäen että siellä laitetaan sitten rahaa kiinni kunnon kisojen saantiin). Esimerkiksi Turusta Helsinkiin autolla ajaessa pystyy surffaamaan toistakymmentä tasapaksua Ylen radiokanavaa läpi. Minusta näistä voisi lopettaa vähintään puolet ja muutkin säästötoimet olisivat tervetulleita, jotta urheilua saataisiin eetteriin entistä enemmän.

Törmäsin taannoin netissä kansanedustaja ja Lentopalloliiton puheenjohtaja Arto Satosen kirjoitukseen samasta aiheesta. Olemme näköjään hyvin samoilla linjoilla tässä asiassa. Tässä on linkki Satosen kirjoitukseen, jossa hän kirjoittaa niin ikään Ylen roolista urheilun välittämisessä. Suosittelen kaikkia lukemaan Satosen kirjoittelun ja herättelemään keskustelua tästä aiheesta.

1 kommentti:

  1. Lisää asiallisia kirjoituksia urheilun televisioinneista Suomessa: http://vastapallo.fi/kotimaa/paakirjoitus-avoin-kirje-tv-paattajille/

    VastaaPoista