Tapahtuu PenkkiSportin Facebook-sivulla

lauantai 15. kesäkuuta 2013

Legendan viikko huipentuu kisoihin - kotimuseossa vierailtu

Olen asunut Turun seudulla yli 30 v ja kasvanut penkkiurheiluperheessä, mutta jouduin tarkistamaan sijainnin oikein kartasta, kun päätin mennä isäni kanssa vierailemaan Paavo Nurmen juhlapäivänä Turun keskustassa sijaitsevaan legendan kotimuseoon. Hämmästelin miksen ole ennen tätä kevättä kuullut kyseisestä paikasta mitään, mutta torstainen vierailu antoi minulle osittaisen vastauksen tähän.

Museo on ehkä hieman harhaanjohtava nimitys, mutta onhan siinä tosin se koti-liite edessä, joka ehkä antaa ymmärtää hieman kevennetystä museosta. Nurmen pienen pieni koti on entisöity wanhan ajan tyyliin. Kahta eteisessä ollutta infokangasta lukuun ottamatta kotimuseossa ei juuri ollut tietoa Nurmen urasta ja elämästä. Kotimuseossa ei ollut Paavon mitaleita, asusteita, piikkareita eikä oikein mitään muitakaan sellaisia tavaroita, joista olisi pystynyt aistimaan legendan.

Kotimuseosta löytyy lisätietoa Urheilumuseon kotisivuilta, josta löytyy myös tarinaa legendan elämästä, joten en lähde sitä tässä nyt sen enempää kertaamaan. Kiinnostuneet saavat kätevästi lisätietoa myös vasta avatuilta Paavo Nurmen virallisilta kotisivuilta tai kirjastoista.

Joka tapauksessa kotimuseo oli vierailemisen arvoinen paikka ja sopi erinomaisesti käsillä olevan PaavoNurmen viikon ohjelmaan. Nyt olen taas asteen verran enemmän turkulainen ja penkkiurheilija, kun olen käynyt Paavo Nurmen entisessä kodissa. Entisaikojen asunnossa vierailu herätti myös kriittisiä ajatuksia nykyisestä maailmanmenosta, mutta ne ajatukset eivät kuulu tämän blogin aihepiiriin.

Muistakaapa laittaa lauantaina televisio päälle (tai tallennus), kun Yle 2 esittää dokumentin Paavo Nurmi –paras kaikista kello 12:15. Ja kaikki tietysti joukolla sunnuntaina Paavo Nurmen Stadionille seuraamaan Paavo Nurmen kisoja kello 15:00 alkaen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti